Spiseforstyrrelse

Når du har en spiseforstyrrelse, er du styret af en psykisk tilstand, hvor du har et tvangspræget forhold til mad, spisning og krop. 

I en spiseforstyrrelse har man en forstyrret opfattelse af krop og mad, der medfører, at du bliver fanget i en række onde cirkler, hvor adfærd og psykisk tilstand vedligeholder hinanden og hvor du oplever angst, når du forsøger at bryde mønsteret.

Spiseforstyrrelse kan komme til udtryk på forskellige måder ved fx restriktiv spisning, fremprovokerede opkastninger, overdreven motion og overspisninger. 

En spiseforstyrrelse kan være synlig i form af undervægt eller overvægt. Den kan også være usynlig, hvor kropsvægten er normal.

I behandling af spiseforstyrrelse hjælper jeg dig med at bryde mønsteret ved hjælp af indføring i metoder til angsthåndtering og strategier til normalisering af spisemønsteret.

Samtidigt er det lige så vigtigt at komme til at forstå dig selv bedre og arbejde med de problemstillinger som har ført dig ind i spiseforstyrrelsen og som den har ”hjulpet” dig med. 

Jeg tilbyder rådgivning og psykoterapeutiske forløb til:

  • Anoreksi
  • Bulimi
  • Tvangsoverspisning  
  • Andre spiseforstyrrelser

Har du lyst til at læse mere om min baggrund, finder du det under OM.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogen spørgsmål eller ønsker en tid.